Eikelenboom is een tanktransportbedrijf dat vooral vloeibare food en feed-producten vervoert. Het bedrijf, met vestigingen in Amsterdam, Bergen op Zoom en het Belgische Ardooie, beschikt over een wagenpark van zestig trekkers en negentig tankopleggers. Eikelenboom is vooral actief in de Benelux, het Duitse Ruhrgebied en Noord-Frankrijk. De transportomzet van Eikelenboom bedraagt ongeveer 10 miljoen euro.

Schenk en Eikelenboom hebben een principeakkoord bereikt om het personeel, het wagenpark en de commerciële afspraken over de transport- en opslagactiviteiten van Eikelenboom in Nederland en België over te nemen. Die activiteiten moeten worden geïntegreerd in een dochteronderneming van Schenk, Tanktransport Thys.

Schaalvergroting

Schenk Tanktransport is een internationaal transportbedrijf met activiteiten en vestigingen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. De kernactiviteiten van Schenk bestaan uit het vervoer van vloeistoffen en gassen, zowel over de weg als intermodaal. De jaaromzet van Schenk bedraagt 215 miljoen euro. Na integratie ontstaat een food en feedtak binnen Schenk met een omzet van ruim 20 miljoen euro en meer dan 100 medewerkers. ‘Middels optimalisatie, verduurzaming van het wagenpark en schaalvergroting zullen we in staat zijn de markt continuïteit en stabiliteit te blijven bieden’, meldt Schenk.

Albert Eikelenboom blijft actief in de nieuwe organisatie om de commerciële relaties in stand te houden. De transactie heeft geen effect op Eikelenboom Cleaning, de reinigingstak maakt geen onderdeel uit van de voorgenomen overname. Ary Eikelenboom blijft verantwoordelijk voor de resterende Eikelenboom-organisatie.