Futuricum is het vrachtwagenmerk van het Zwitserse Designwerk, dat op zijn beurt grotendeels eigendom is van Volvo Group.

Dankzij de extra lengte achter de cabine kan de vrachtwagenbouwer naar eigen zeggen een accupakket van 900 kWh kwijt in de vrachtwagen, volgens Designwerk goed voor een ‘concurrerende’ actieradius. Ter vergelijking, de zware Volvo FH Electric met een accupakket van 540 kWh heeft een bereik van maximaal 300 kilometer.

Productie

Designwerk heeft de productie van de 900 kWh-combinatie in de fabriek in Wintherthur inmiddels opgestart. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen inmiddels twee bestellingen van één truck binnengehaald. Beide trucks zullen volgens Designwerk nog dit jaar in gebruik worden genomen.

Volvo Group nam eind april een belang van 60% in Designwerk. Het Zwitserse bedrijf blijft opereren als losstaand bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement