Paneco moet in juli van start gaan en met lijndiensten en hubs een aantal belangrijke economische regio’s met elkaar gaan verbinden. De oprichters van het in Zwitserland gevestigde netwerk zijn het Duitse Elvis, Kommodus uit Polen, Cargo24 uit Zwitserland en het Italiaanse ABC Business Network.

Er zijn bij de start vijftien lokale partners betrokken bij het logistieke netwerk, waarmee het gebied van Finland in het noorden tot Griekenland in het zuiden is afgedekt. In Nederland is HST Groep uit Enschede betrokken.

Stukgoederen en deelladingen

Ook kleine en middelgrote expediteurs en vervoerders zouden via Paneco stukgoederen en deelladingen kunnen aanbieden tegen concurrerende voorwaarden, zegt Elvis-bestuurder Jochen Eschborn.

Paneco heeft naar eigen zeggen twee jaar voorbereiding achter de rug. Naast het IT-platform heeft de organisatie ook tariefmodellen, lijndiensten en methodes voor volume- en kwaliteitscontrole opgezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding