De versoepeling geldt sinds zondag. Dat heeft het Robert Koch Instituut (RKI), het Duitse RIVM, bekendgemaakt.

Duitsland voerde het strengere grensregime voor verkeer uit Nederland begin april in, toen het aantal coronabesmettingen in ons land snel opliep. Transportpersoneel dat langer dan 72 uur in Duitsland verbleef, moest een negatieve coronatest kunnen laten zien. Bij een verblijf langer dan 24 uur gold een registratieplicht.

Het Robert Koch Institut hanteert de vuistregel dat gebieden waar het aantal coronabesmettingen in een week boven de 200 per 100.000 uitkomt, het label hoogincidentgebied krijgt. Inmiddels is dat aantal in Nederland gedaald tot onder de 150 per 100.000.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding