De nieuwe investeerder is Baillie Gifford, die eerder geld stak in snelgroeiende technologiebedrijven als Amazon, Tesla en Spotify.

Met een waarde van meer dan 1 miljard dollar is Sennder naar eigen zeggen Europa’s grootste digitale expediteur. Sinds de oprichting in 2015 is het bedrijf exponentieel gegroeid. In juni 2020 ging het bedrijf een fusie aan met de Franse concurrent Everoad en in september nam Sennder de Europese activiteiten van Uber Freight over. Ook ging het bedrijf een joint venture aan met de Italiaanse postdienst Poste Italiane.

Overnames

Het bedrijf laat weten zich nu te richten op aanvullende overnames van lokale wegvervoerbedrijven om het capaciteitsaanbod te verbeteren en de netwerkdichtheid op het eigen IT-platform te vergroten. De aankondiging volgt op de recente overname door Sennder van de Nederlandse logistieke speler Cars&Cargo en de strategische samenwerking met Zeitfracht.

Het Sennderplatform telt 12.500 vrachtwagens die volgens het platform dit jaar goed zullen zijn voor ruim 1 miljoen vrachtwagenbewegingen. Sennder heeft meer dan 840 werknemers in dienst en acht internationale kantoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding