De twee bedrijven werken al jaren samen, meldt E. van Wijk. Ceo Ewout van Wijk van de E. van Wijk Group startte er in 2010 zijn carrière in de functie van projectmanager.

Met de overname breidt de E. van Wijk Group zijn wagenpark uit met ruim 70 eenheden. De medewerkers van Ryano kunnen rekenen op continuïteit, hun banen zijn gegarandeerd, meldt het bedrijf.

Ryano Logistics is 19 jaar geleden opgericht door Pieter van der Weijden. ‘Omdat bedrijfsopvolging niet voorhanden is ben ik mij tijdig gaan bezighouden met verkoop. De jarenlange intensieve samenwerking met de E. van Wijk Group heeft ertoe geleid dat zij voor mij de ideale overname partij zijn.’

Exceptioneel transport

De E. van Wijk Group telt 800 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland, Roemenië, Polen en Oekraïne. Met een vloot van ruim 350 eigen vrachtwagens verzorgt het bedrijf vervoer binnen West-Europa en vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS-landen. Het logistieke pakket bevat warehousing, crossdocking, groupage vervoer, distributie en douaneservices. Met de overname wordt daar exceptioneel transport aan toegevoegd. E. van Wijk heeft een jaaromzet van 100 miljoen euro.

E. van Wijk Group nam in februari al Oost-Europaspecialist Rugo over.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding