Daarmee komt het dagverlies uit op 113.000 euro. Over heel 2020, toen criminelen het hadden voorzien op medische hulpmiddelen en andere hamsterwaar, was dat nog 471.000 euro.

In totaal rapporteert Tapa in maart en april 274 gevallen van ladingdiefstal in 26 landen in het EMEA-gebied. In acht gevallen bedroeg de schade meer dan 100.000 euro. Een diefstal van telefoons in Zuid-Afrika spande de kroon, met een verlies van 3,3 miljoen euro. In Frankrijk werd in maart voor 400.000 euro aan sigaretten ontvreemd.

De meeste diefstallen vonden plaats in Groot-Brittannië. Daar waren 76 incidenten. Het VK wordt gevolgd door Duitsland, met 71 gevallen. De ladingdieven hadden het vooral voorzien op tabaksproducten (8%), levensmiddelen (6,9%) en kleding (5,1%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding