De vakbonden en en werkgevers bereikten eind mei na maanden onderhandelen een akkoord. In het voorstel gaan de lonen in twee stappen omhoog met in totaal 6,75%. Ook zijn er afspraken gemaakt over eerder stoppen met werken en het gebruik van standairco’s en -kachels. Zowel CNV als FNV hebben het cao-akkoord met een positief akkoord voorgelegd aan de leden.

De achterban van de grootste vakbond, het FNV, heeft tot nog tot aanstaande vrijdag de gelegenheid om te stemmen. In een bericht aan de achterban laat FNV weten dat het extra belangrijk is dat zij zich uitspreken vanwege de looptijd van de nieuwe cao. De vakbond had een mandaat om een cao af te sluiten voor een jaar, maar op verzoek van de werkgevers is dat twee jaar geworden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement