Mercedes-Benz start serieproductie eActros in tweede helft 2021

Elektrische truck

Mercedes-Benz Trucks presenteert aan het einde van de maand zijn batterij-elektrische eActros truck. De periode van testen is volgens de fabrikant voorbij, de serieproductie start in de tweede helft van het jaar.

Sinds 2018 test de truckbouwer prototypen van de eActros al bij klanten. Inmiddels hebben de tien prototypen 18 en 25 tons trucks meer dan een half miljoen kilometer op de openbare weg afgelegd. Het voertuig is getest in de supermarktbevoorrading, in de industrie en het vervoer van afval en bouwmaterialen. In Nederland werkte Mercedes-Benz voor de pilots samen met Simon Loos.

Mercedes gaat de zware elektrische vrachtauto bouwen in de fabriek in het Duitse Wörth. Daimler Truck zegt vanaf 2022 in de belangrijkste verkoopregio’s Europa, de VS en Japan trucks met batterij-elektrische aandrijving te leveren. Vanaf 2027 wil Daimler het portfolio uitbreiden met waterstofaangedreven vrachtauto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Mercedes-Benz start serieproductie eActros in tweede helft 2021 | NT

Mercedes-Benz start serieproductie eActros in tweede helft 2021

Elektrische truck

Mercedes-Benz Trucks presenteert aan het einde van de maand zijn batterij-elektrische eActros truck. De periode van testen is volgens de fabrikant voorbij, de serieproductie start in de tweede helft van het jaar.

Sinds 2018 test de truckbouwer prototypen van de eActros al bij klanten. Inmiddels hebben de tien prototypen 18 en 25 tons trucks meer dan een half miljoen kilometer op de openbare weg afgelegd. Het voertuig is getest in de supermarktbevoorrading, in de industrie en het vervoer van afval en bouwmaterialen. In Nederland werkte Mercedes-Benz voor de pilots samen met Simon Loos.

Mercedes gaat de zware elektrische vrachtauto bouwen in de fabriek in het Duitse Wörth. Daimler Truck zegt vanaf 2022 in de belangrijkste verkoopregio’s Europa, de VS en Japan trucks met batterij-elektrische aandrijving te leveren. Vanaf 2027 wil Daimler het portfolio uitbreiden met waterstofaangedreven vrachtauto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement