Dat schrijft de Bondsregering in een brief aan het Duitse parlement. Hoe hoog het totale schadebedrag voor de Duitse schatkist zal uitvallen, kan de regering nog niet zeggen. Berlijn wil eerst de gezamenlijke rechtszaak afwachten die wegvervoerders hebben aangespannen tegen de Duitse overheid. Dan pas wil de regering een gesprek aangaan met de partijen over de hoogte van de vergoeding, blijkt uit de brief.

Het Europees Gerechtshof bepaalde in oktober van het vorig jaar dat de tolheffing voor vrachtwagens op de Duitse snelwegen deels niet voldeed aan de EU-regels voor tolheffing. Zo werden onder meer door Berlijn de kosten voor de verkeerspolitie en de financiering van wegen meegenomen in de Maut.

Schikking

Volgens de liberale partij FDP kan de uiteindelijke rekening voor de Duitse overheid flink hoog uitvallen nu een buitengerechtelijke schikking voor de gebrekkige berekening van de Maut is mislukt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement