​In een aantal trucker-Facebookgroepen heeft The Ice Road al heel wat stof doen opwaaien. Vooral de manier waarop de filmmakers steeds een andere truck hebben gebruikt, moet het ontgelden. ‘Ze komen in een Kenworth W990 de ­garage uit gereden. Tijdens de crash zitten ze ineens in een T680 en even later toch weer in de W990. Ik word gek van deze film!’, zegt een kijker. Een ander wijst erop dat Neeson even later weer in een vrachtwagen van Volvo rondrijdt.

Gevaren

De Netflixfilm draait om een mijnramp in de wildernis van Canada. Neeson en zijn kornuiten hebben de opdracht om apparatuur voor de reddingsoperatie onder barre omstandigheden over bevroren meren naar de mijn te transporteren. Onderweg komt Neeson voor tal van gevaren te staan.

Ook ervaren Ice Road Truckers kraken de film volledig af. Zo houden de vrachtwagens bij het rijden op het ijs nauwelijks een halve trucklengte afstand, terwijl dat in werkelijkheid minimaal een meter of 400 moet zijn. Ook lukt het Neeson om vanuit stilstand zonder sneeuwkettingen een steile ijshelling op te rijden. ‘Onmogelijk!’, zegt een Amerikaanse trucker onder een 820 reacties tellende post op Facebook.

Mager vijfje

Wie benieuwd is naar The Ice Road kan in Nederland vanaf 12 augustus de popcorn klaarzetten. Overigens zijn ook filmrecensenten tot nu toe niet positief. Op de grote filmwebsites scoort The Ice Road een mager vijfje. Misschien wordt het ondanks die onvoldoende toch nog een blockbuster voor Netflix vanwege de vele chauffeurs die meedoen aan het spelletje ‘zoek de fout’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding