Sinds de investeringsronde mag Truckster onder meer het Duitse fonds logistiek-fonds Amplifier tot zijn aandeelhouders rekenen. Eerder al stapte een aantal investeerders waaronder een joint venture van Axel Springer en Porsche in het bedrijf.

FTL-transport

Trucksters richt zich op transport van Full Truck Loads (FTL) en werkt op vaste routes volgens een estafettesysteem. Die routes zijn opgedeeld in trajecten van ongeveer 350 kilometer. Op vaste overstappunten wisselt de vervoerder, waardoor de door Trucksters gehuurde trailers continu in beweging blijven. De vervoerder rijdt vervolgens met een andere lading terug naar zijn standplaats. Volgens de startup zelf duurt een transport over 1.300 kilometer zo niet 30 uur, maar slechts 18 uur. Chauffeurs hoeven immers niet meer te pauzeren terwijl er met de trailer gereden wordt.

Met het geld wil Trucksters zijn corridors versterken en zijn positie in de Benelux, Duitsland en Polen uitbouwen.

Benelux

Het bedrijf is opgericht in 2018, waarna in 2020 de eerste corridor naar de Benelux en Duitsland werd geopend. Trucksters telt ruim 30 medewerkers en is gevestigd in de Spaanse hoofdstad Madrid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding