Dat meldt de Amerikaanse website Electrek.

Tesla-topman Elon Musk presenteerde de Semi in 2017 aan het grote publiek. De 35 tons vrachtwagen zou volgens hem een bereik krijgen van 480 tot ruim 800 kilometer.

De oorspronkelijke lanceerdatum in 2019 schoof echter steeds verder naar achteren. In maart van dit jaar liet Musk nog weten dat beperkingen in de productie van batterijen de fabricage van de Tesla Semi parten speelde.

Vijf per week

Volgens Electrek zou daar nu verandering in komen. Zo is de productielijn voor de aandrijving klaar en ondergaat de fabriek in de Amerikaanse staat Nevada nog een aantal laatste testprocedures voordat de productie op korte termijn kan worden opgestart. Op de locatie moeten straks vijf Tesla Semi’s per week van de band rollen.

Tesla liet eerder dit jaar weten dat een aantal klanten nog in 2021 hun trucks kunnen verwachten. Pepsi, dat een grote bestelling voor de elektrische vrachtwagens heeft staan, verwacht voor het einde van het jaar vijftien stuks geleverd te krijgen. Verder is Tesla van plan om de eerste Semi-trucks zelf in gebruik te nemen.

Update 27-7: Tesla heeft nu toch weer vertraging gemeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement