In zijn tweedekwartaalupdate schrijft Tesla dat het te maken heeft met een beperkte beschikbaarheid van batterijcellen. Ook geeft de autofabrikant op dit moment voorrang aan de productie van de Model Y personenauto in twee nieuwe fabrieken in Duitsland en de Amerikaanse staat Texas. ‘We hebben daarom besloten om de lancering van de Semi-vrachtwagen uit te stellen tot 2022’,

Bereik 800 kilometer

Tesla-ceo Elon Musk presenteerde de Semi in 2017. De introductie van de 35 tons vrachtwagen met maximaal bereik van ruim 800 kilometer, verschuift sindsdien echter steeds verder naar achteren.

Vorige week verschenen in Amerikaanse media nog berichten dat de productiestart van de volledig elektrische vrachtwagen aanstaande was, maar die berichtgeving blijkt nu voorbarig. In maart van dit jaar liet Musk al weten dat beperkingen in de productie van batterijen de productie van de Tesla Semi dwarszaten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement