Ceo Bob Biesterfeld van het bedrijf spreekt van ‘recordresultaten’. C.H. Robinson zag de volumes en omzet in zijn belangrijkste activiteiten flink stijgen. Zo boekte het concern in zijn kernactiviteit, het Amerikaanse landtransport, bijna 3,6 miljard omzet (+44,9%). In de divisie Global Forwarding zag C.H. Robinson de omzet zelfs ruimschoots verdubbelen, naar een kleine 1,5 miljard dollar.

Non-asset businessmodel

Volgens Biesterfeld tonen de cijfers de kracht van het ‘non-asset’ businessmodel van het bedrijf aan. De ceo verwacht dat de huidige marktomstandigheden ook de rest van het jaar gunstig blijven voor C.H. Robinson.

De sterke groei ten opzichte van tweede kwartaal van vorig jaar komt niet onverwacht. C.H. Robinson had in de eerste helft van 2020 te maken met de gevolgen van de coronauitbraak, die de cijfers fors omlaag drukten. In de tweede jaarhelft veerde de resultaten van de logistieke dienstverlener op. In het laatste kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van dit jaar kwam de omzet al weer in de buurt van de 5 miljard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding