Ceo Brad Jacobs van de logistiekreus toonde zich tijdens de presentatie van het kwartaalbericht opgetogen. Nog niet eerder draaide XPO zoveel omzet (+44%). Ook het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg naar een recordhoogte van 507 miljoen dollar (+195%).

De transporttak van het bedrijf droeg voor 3,2 miljard dollar (+44%) bij aan de omzet. De logistiekdivisie zag zijn omzet met ruim een derde stijgen naar 1,9 miljard dollar.

Opsplitsing

Het is het laatste kwartaalrapport voor XPO in zijn huidige structuur. Naar verwachting zal het bedrijf maandag worden opgesplitst in een transportgroep (XPO) en logistiek bedrijf (GXO Logistics). GXO krijgt een eigen notering aan de beurs in New York.

Het bedrijf XPO houdt zich na de splitsing bezig met wereldwijd landtransport, waarbij de nadruk ligt op op de vrachtmakelaarsbusiness en het vervoer van deelladingen (LTL).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding