H.Essers heeft restaurant met twee Michelinsterren in huis

In de marge

Slappe witte puntjes met kaas, soep met ballen en kroketten op vrijdagmiddag. Het menu van veel bedrijfs- en truckersrestaurants laat genoeg te wensen over. Nee, dan rundertartaar met ­Osiètra-kaviaar, koningskrab met ravioli al plin en saus van vin jaune, bressekip met portsaus, tarbot met smaakvolle structuren van tomaat, een yoghurt­schuimpje met viooltjessorbet en als dessert een delicate, à la minute gedraaide dame blanche. Dát is nog eens andere koek.

Bovenstaande opsomming van exquise lekkernijen klinkt als het menu du chef van een sterrenrestaurant, en dat is het dan ook. Wie écht lekker wil eten, kan hiervoor vanaf volgende maand terecht in het nieuwe hoofdkantoor van logistieke dienstverlener H.Essers in Genk. Daar neemt het gerenommeerde toprestaurant De Slagmolen dan voor een poosje zijn intrek. H.Essers heeft met het tweesterrenrestaurant op de bovenste verdieping ontegenzeggelijk de beste lunch van de gehele logistieke sector in huis gehaald.

H.Essers-directeur Salvatore Napolitano spreekt in een persbericht van een ‘gesmaakte samenwerking met een prachtig uitzicht’. Smaken zullen de verwennerijen van De Slagmolen zeker, zo belooft de recensie van het restaurant in de Michelingids. ‘De echte verleiding komt in de vorm van traditionele gerechten die zowel genereus als verfijnd zijn’, zo staat in de gids van de bandenfabrikant en culinaire autoriteit te lezen. ‘Hier smult u als vanouds.’ De keurmeesters van ­Michelin geven het eten een zeldzame beoordeling van twee sterren, oftewel: ‘een omweg waard’.

Uit met de pret

Restaurant De Slagmolen opent op 2 september de deuren en kan op weekdagen ongeveer veertig gasten ontvangen. Napolitano en zijn collega’s bij H.Essers doen er goed aan om daarvan te profiteren zo lang het kan, want de komst van De Slagmolen is maar tijdelijk. Zodra de verbouwing op de vaste locatie van de sterrentent achter de rug is, is het uit met de pret en eten ze ook bij H.Essers vast weer gewoon die slappe witte puntjes met kaas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

H.Essers heeft restaurant met twee Michelinsterren in huis | NT

H.Essers heeft restaurant met twee Michelinsterren in huis

In de marge

Slappe witte puntjes met kaas, soep met ballen en kroketten op vrijdagmiddag. Het menu van veel bedrijfs- en truckersrestaurants laat genoeg te wensen over. Nee, dan rundertartaar met ­Osiètra-kaviaar, koningskrab met ravioli al plin en saus van vin jaune, bressekip met portsaus, tarbot met smaakvolle structuren van tomaat, een yoghurt­schuimpje met viooltjessorbet en als dessert een delicate, à la minute gedraaide dame blanche. Dát is nog eens andere koek.

Bovenstaande opsomming van exquise lekkernijen klinkt als het menu du chef van een sterrenrestaurant, en dat is het dan ook. Wie écht lekker wil eten, kan hiervoor vanaf volgende maand terecht in het nieuwe hoofdkantoor van logistieke dienstverlener H.Essers in Genk. Daar neemt het gerenommeerde toprestaurant De Slagmolen dan voor een poosje zijn intrek. H.Essers heeft met het tweesterrenrestaurant op de bovenste verdieping ontegenzeggelijk de beste lunch van de gehele logistieke sector in huis gehaald.

H.Essers-directeur Salvatore Napolitano spreekt in een persbericht van een ‘gesmaakte samenwerking met een prachtig uitzicht’. Smaken zullen de verwennerijen van De Slagmolen zeker, zo belooft de recensie van het restaurant in de Michelingids. ‘De echte verleiding komt in de vorm van traditionele gerechten die zowel genereus als verfijnd zijn’, zo staat in de gids van de bandenfabrikant en culinaire autoriteit te lezen. ‘Hier smult u als vanouds.’ De keurmeesters van ­Michelin geven het eten een zeldzame beoordeling van twee sterren, oftewel: ‘een omweg waard’.

Uit met de pret

Restaurant De Slagmolen opent op 2 september de deuren en kan op weekdagen ongeveer veertig gasten ontvangen. Napolitano en zijn collega’s bij H.Essers doen er goed aan om daarvan te profiteren zo lang het kan, want de komst van De Slagmolen is maar tijdelijk. Zodra de verbouwing op de vaste locatie van de sterrentent achter de rug is, is het uit met de pret en eten ze ook bij H.Essers vast weer gewoon die slappe witte puntjes met kaas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement