De directeur van Kurt Beier komt er vanaf met een boete van een kleine 3.400 euro voor het huisvesten van chauffeurs in een illegale ‘sloppenwijk’ bij de Deense Plaats padborg. Het bedrijf krijgt van de Deense rechter voor die overtreding een boete van ruim 13.000 euro. Volgens de rechter heeft Kurt Beier zich niet schuldig gemaakt aan financiële uitbuiting.

Kurt Beier werkt met onder meer Filipijnse en Sri-Lankaanse chauffeurs die bij het bedrijf in dienst zijn via een Poolse dochteronderneming. Dertig van hen woonden volgens de Deense media onder slechte omstandigheden in containers. Zij zouden bovendien zwaar onderbetaald worden.

Forse eis

De zaak deed in Denemarken stof opwaaien vanwege de forse eis tegen de vier directieleden van Kurt Beier. Het OM had ingezet op een gevangenisstraf van drie jaar gevangenisstraf en boetes van 740.000 euro.

Enkele klanten van Kurt Beier lieten al voor de rechterlijke uitspraak weten niet meer met Kurt Beier samen te willen werken. Volgens Deense media hebben onder meer zuivelfabrikant Arla, meubelretailer Jysk en de transportbedrijven Nagel Group en Blue Water Shipping zich van het Deense bedrijf afgekeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding