Nikola maakte verder bekend een nieuwe deal te hebben gesloten met de Duitse multinational Bosch, die de Amerikanen fuel cell-technologie gaat leveren. Het is de bedoeling dat Bosch technologie gaat leveren voor zowel de Tre als de waterstof-elektrische Nikola Two, die volgens planning in 2023 gebouwd moeten gaan worden in een fabriek in Coolidge (Arizona).

Het betekent voor het Amerikaanse bedrijf weer wat goed nieuws als slotstuk van een zomer waarin Trevor Milton, de oprichter en voormalig ceo van Nikola, werd opgepakt op beschuldiging van fraude.

Onder een Twitter-bericht waarin Nikola pronkt met de op de expo gepresenteerde Tre vraagt een fan van de concurrerende elektrische voertuigenbouwer Tesla sarcastisch, of het tentoongestelde exemplaar ‘ook heuvels óp kan rijden’, een verwijzing naar de inmiddels roemruchte promotiefilm waarin de waterstofvrachtwagen Nikola One vlotjes over de weg leek te zoeven, terwijl het voertuig in werkelijkheid geen millimeter zelf kon rijden en van een heuvel geduwd moest worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding