De omzet lag daarmee weer iets boven het niveau van voor de coronamaatregelen, aldus het CBS. Bij de zee- en binnenvaart steeg de omzet met respectievelijk 3,3 en 8,6%, maar het omzetniveau lag bij deze modaliteiten onder dat van 2019.

Door de toegenomen bedrijvigheid werd er volgens het CBS ook meer gebruikgemaakt van de diensten van opslag- en expeditiebedrijven. De post- en koeriersdiensten zagen de omzet nog steeds toenemen, al was de stijging iets minder groot dan voorgaande kwartalen, aldus het bureau.

Transportsector

Van de transportbedrijven denkt iets meer dan de helft dat de omzet in het derde kwartaal gelijk blijft en een kleine 30% verwacht dat deze zal toenemen. Bij de post- en koeriersbedrijven verwachten 7 van de 10 bedrijven dat de omzet af zal nemen. De versoepeling van de coronamaatregelen draagt hieraan mogelijk bij. De fysieke winkels zijn weer open dus zal naar verwachting van het bureau wat minder via internet worden gekocht en daarmee minder gebruikgemaakt worden van de diensten van de koeriers.

Ongeveer 84% van de transportbedrijven verwacht dat de prijzen gelijk blijven. Ruim 14% voorziet dat de prijzen stijgen en slechts een gering aandeel van de bedrijven denkt dat de tarieven zullen dalen. Het merendeel van de ondernemingen (96%) denkt met evenveel of met meer mensen aan het werk te zijn, aldus CBS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement