Gheys, met een vloot van meer dan 250 trekkers actief in de petrochemie, food en feed, stelt dat de overname van Witlox, dat beschikt over 20 combinaties, past bij ‘de strategische keuze om in het internationaal bulktransport verder te groeien met een internationale vloot en hubs in diverse Europese landen’.

Dirk Gheys, voorzitter van de raad van bestuur van de Belgische vervoerder, stelt in de nabije toekomst ook ‘nog naar andere landen’ te kijken. Het Belgische bedrijf heeft overigens tevens twee binnenvaartterminals, drie opslaglocaties en een eigen windmolenpark.

Vervoer droge bulk

Witlox, gespecialiseerd in het vervoer van droge bulk voor de petrochemische sector in vooral de Benelux en Duitsland, en de nieuwbakken Belgische eigenaar werkten al geruime tijd met elkaar samen en zijn geografisch niet ver van elkaar verwijderd. De hoofdvestiging van Gheys bevindt zich in Mol, niet ver van de Nederlandse grens, en een van de eerste plaatsen die je na het passeren van de grens tegenkomt, is Hilvarenbeek, vestigingsplaats van Witlox.

Tinny Witlox, oprichter van het Nederlandse bedrijf, zal zelf de dagelijkse operaties in Nederland blijven aansturen. Hij zegt door middel van de verkoop ‘sterk te willen groeien met de ondersteuning van een grotere groep’ en stelt verder dat de verkoop aan Gheys ‘kadert binnen de opvolging van het familiebedrijf op langere termijn’.

Ronny Joos, de ceo van Group Gheys, stelt dat de ambities om uit te breiden mede te maken hebben met de politieke ontwikkelingen, met name de invoering van het Mobiliteitspakket. ‘Die zal immers een grote impact hebben op de beschikbare vlootcapaciteiten binnen Europa en zal leiden tot een toenemende druk op de kosten’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding