De Trailer Drone zal na één keer tanken meer dan duizend kilometer kunnen afleggen, ‘vergelijkbaar met bestaande containertransportsystemen’, aldus Hyundai. Het ding kan ‘autonoom bewegen in zowel havenkade-operaties als in krappe stedelijke omgevingen’, stellen de ontwerpers.

In een alternatieve ‘cluster mode’ kunnen bovendien meerdere trailers drones achter elkaar rijden, waarmee dan volgens de Zuid-Koreanen ‘een bijna trein-achtige configuratie’ ontstaat.

De trailer drone maakt gebruik van zogenoemde fuel cell e-bogies, techniek die oorspronkelijk uit het spoorvervoer stamt. Deze bezorgen het autonome containervoertuig volgens Hyundai een ‘ongekende beweeglijkheid’, inclusief de mogelijkheid om zijwaarts te bewegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding