Brussel maakt 100 miljoen euro vrij voor truckparkings

Tekort

De Europese Commissie wil 100 miljoen euro steken in truckparkings. Transportkoepel IRU is blij met de toekenning van het geld.

De Comissie heeft een oproep gedaan om voorstellen in te dienen voor de besteding van de miljoenen. De 100 miljoen is beschikbaar voor de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen, het verbeteren van bestaande locaties en voor plannen om het gebruik ervan te optimaliseren.

De internationale belangenorganisatie IRU reageert positief op de oproep. Volgens de IRU is er in de EU een tekort van 100.000 parkeerplekken voor vrachtwagens. Directeur Raluca Marian spreekt van een kans ‘die de komende jaren een enorm verschil kan maken voor chauffeurs en exploitanten.’

De 100 miljoen komt uit het zogenoemde Connecting Europe Facility fonds (CEF). Dit is een fonds van de Europese Unie voor infrastructuurinvesteringen in transport-, energie- en digitale projecten die gericht zijn op een grotere connectiviteit tussen de EU-lidstaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Brussel maakt 100 miljoen euro vrij voor truckparkings | NT

Brussel maakt 100 miljoen euro vrij voor truckparkings

Tekort

De Europese Commissie wil 100 miljoen euro steken in truckparkings. Transportkoepel IRU is blij met de toekenning van het geld.

De Comissie heeft een oproep gedaan om voorstellen in te dienen voor de besteding van de miljoenen. De 100 miljoen is beschikbaar voor de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen, het verbeteren van bestaande locaties en voor plannen om het gebruik ervan te optimaliseren.

De internationale belangenorganisatie IRU reageert positief op de oproep. Volgens de IRU is er in de EU een tekort van 100.000 parkeerplekken voor vrachtwagens. Directeur Raluca Marian spreekt van een kans ‘die de komende jaren een enorm verschil kan maken voor chauffeurs en exploitanten.’

De 100 miljoen komt uit het zogenoemde Connecting Europe Facility fonds (CEF). Dit is een fonds van de Europese Unie voor infrastructuurinvesteringen in transport-, energie- en digitale projecten die gericht zijn op een grotere connectiviteit tussen de EU-lidstaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement