Daarbij zullen de aandelen van de logistiek dienstverlener naar de markt worden gebracht onder de nieuwe juridische entiteit Transoflex Express GmbH & Co. KGaA, meldt het bedrijf. De bedoeling is om de aandelen zowel in Duitsland als in het buitenland aan de man te brengen.

Farmaceutica

Trans-o-flex legt zich de laatste jaren sterk toe op het speciaal temperatuurgevoelige vervoer van farmaceutica en geneesmiddelen. Daarbij worden binnen Duitsland en Oostenrijk twee eigen expresdiensten aangeboden: van 2 tot 8 graden en 15 tot 25 graden Celsius. Via het Europese samenwerking organisatie Eurotemp worden de sneldiensten van Trans-o-flex ook in onder meer de Benelux geleverd.

Vorige maand liet topman Wolfgang Albeck van Trans-o-flex weten het netwerk in Europa verder te willen uitbouwen. De beursgang is daarbij het middel om de expansie te financieren, verwachten analisten.

Resultaten

Trans-o-flex was in het eerste halfjaar goed voor een omzet van 264 miljoen euro (4,6%) en een bedrijfsresultaat van 31 miljoen euro (+4%). De beurswaarde van het bedrijf wordt momenteel geschat op 1,2 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement