Klimaatactivisten blokkeren toegangswegen naar haven Dover

Protest

Klimaatactivisten hebben vrijdagochtend de toegangswegen naar de haven van Dover geblokkeerd en het vrachtverkeer verstoord. Britse media melden dat twee groepen van meer dan veertig personen betrokken waren bij het protest.

De politie van Kent meldt op Twitter dat ze de actie na enkele uren heeft weten te beëindigen. Daarbij zijn zeventien arrestaties verricht.

Celstraf

De actiegroep Insulate Britain blokkeerde eerder deze week al meermaals een drukke snelweg bij Londen. Die acties kwamen ten einde toen de regering een gerechtelijk bevel wist te bewerkstelligen. Wie de snelweg in kwestie blokkeert, riskeert een celstraf van twee jaar en een boete.

De havenpolitie meldde vrijdagochtend dat vrachtwagens en andere voertuigen de haven van Dover niet konden bereiken. De haven in het zuidoosten van Engeland is de belangrijkste toegangspoort van het Verenigd Koninkrijk voor handel uit de Europese Unie.

Het protest komt op een moment waarop het VK problemen heeft met de bevoorrading als gevolg van de brexit. Ook wordt vrijdag wereldwijd actiegevoerd voor meer maatregelen tegen klimaatverandering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Klimaatactivisten blokkeren toegangswegen naar haven Dover | NT

Klimaatactivisten blokkeren toegangswegen naar haven Dover

Protest

Klimaatactivisten hebben vrijdagochtend de toegangswegen naar de haven van Dover geblokkeerd en het vrachtverkeer verstoord. Britse media melden dat twee groepen van meer dan veertig personen betrokken waren bij het protest.

De politie van Kent meldt op Twitter dat ze de actie na enkele uren heeft weten te beëindigen. Daarbij zijn zeventien arrestaties verricht.

Celstraf

De actiegroep Insulate Britain blokkeerde eerder deze week al meermaals een drukke snelweg bij Londen. Die acties kwamen ten einde toen de regering een gerechtelijk bevel wist te bewerkstelligen. Wie de snelweg in kwestie blokkeert, riskeert een celstraf van twee jaar en een boete.

De havenpolitie meldde vrijdagochtend dat vrachtwagens en andere voertuigen de haven van Dover niet konden bereiken. De haven in het zuidoosten van Engeland is de belangrijkste toegangspoort van het Verenigd Koninkrijk voor handel uit de Europese Unie.

Het protest komt op een moment waarop het VK problemen heeft met de bevoorrading als gevolg van de brexit. Ook wordt vrijdag wereldwijd actiegevoerd voor meer maatregelen tegen klimaatverandering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement