Batterijenfabrikant ACC werd vorig jaar opgericht door Stellantis, het bedrijf achter merken als Peugeot, Citroën, Opel, Fiat en Chrysler, en het Franse olie- en gasconcern TotalEnergies. Zij bezitten na de deal nog de overige aandelen van ACC.

ACC gaat alle onderdelen van batterijen produceren, zodat de Europese auto-industrie minder afhankelijk wordt van Aziatische producenten. Volgens topman Ola Källenius van Daimler ‘moet ACC ervoor zorgen dat Europa ook in een elektrisch tijdperk haar leidende rol in de auto-industrie behoudt’.

Investering

Als onderdeel van de deal investeert Daimler volgend jaar een bedrag van drie miljoen euro in het bedrijf. ACC zal Mercedes-Benz vanaf ongeveer 2025 van batterijen voorzien, meldt Daimler. Ook zegt de Duitse automaker dat de geproduceerde batterijcellen voor 95% recyclebaar zijn.

Daimler wil in 2030 ‘volledig elektrisch’ zijn. Het bedrijf gaat wereldwijd acht gigafabrieken bouwen om op grote schaal accu’s te bouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding