Trucker klopt vader

NK Veiligste Chauffeur

Als een gewoon mens al eens de krant haalt, komt dat vaak door incidenten, en in het geval van vrachtwagenchauffeurs dus door een ongeluk of andere malheur. Het NK Veiligste Chauffeur bood de beroepsgroep de kans om juist op een zonnige manier in het nieuws te komen. Vrachtwagenchauffeur René de Baat uit Klaaswaal greep die met beide handen aan en liet zich tot winnaar kronen van het nationale kampioenschap. Ten koste van onder anderen pa De Baat.

Op het TT Circuit in Assen was de 39-jarige René de Baat zaterdag de sterkste van 25 finalisten. Danny Henskens (Berghem) en Pieter Jacobs (Beuningen) legden beslag op de tweede en derde plaats.

Voor De Baat was de winst speciaal, aangezien ook zijn vader Izaak zich had geplaatst voor de eindstrijd in Assen, aldus TVM Verzekeringen, dat het NK organiseerde. ‘Ik had het niet verwacht. Ik beschouw deze prijs als een mooie blijk van erkenning’, reageerde De Baat junior, beroepschauffeur bij Van der Mark Transport.

Snelheid

De vader van de kampioen had zich niet geplaatst voor de laatste oefening, die alleen door de top-3 hoefde te worden gedaan. Op het finale-parkoers werd behendigheid gekoppeld aan veiligheid en snelheid. Op dat laatste gebied bleef De Baat zijn concurrenten voor: als enige legde hij het complete parkoers binnen de toegestane vijftien minuten af.

Het NK maakte onderdeel uit van de TVM Awards, het veiligheidsprogramma dat moet zorgen voor meer bewustwording van veilig rijgedrag onder alle weggebruikers. Uit handen van Michel Verwoest, ceo van TVM verzekeringen, ontving De Baat de award als beloning voor zijn veilige optreden.

Ridder

De TVM Award Ridder 2021 werd uitgereikt aan Remco Kompier uit Nieuwegein. De vrachtwagenchauffeur van transportbedrijf Van der Wal uit Utrecht redde in maart een slachtoffer uit een auto die na een ongeval op de A28 te water was geraakt.

Trucker klopt vader | NT

Trucker klopt vader

NK Veiligste Chauffeur

Als een gewoon mens al eens de krant haalt, komt dat vaak door incidenten, en in het geval van vrachtwagenchauffeurs dus door een ongeluk of andere malheur. Het NK Veiligste Chauffeur bood de beroepsgroep de kans om juist op een zonnige manier in het nieuws te komen. Vrachtwagenchauffeur René de Baat uit Klaaswaal greep die met beide handen aan en liet zich tot winnaar kronen van het nationale kampioenschap. Ten koste van onder anderen pa De Baat.

Op het TT Circuit in Assen was de 39-jarige René de Baat zaterdag de sterkste van 25 finalisten. Danny Henskens (Berghem) en Pieter Jacobs (Beuningen) legden beslag op de tweede en derde plaats.

Voor De Baat was de winst speciaal, aangezien ook zijn vader Izaak zich had geplaatst voor de eindstrijd in Assen, aldus TVM Verzekeringen, dat het NK organiseerde. ‘Ik had het niet verwacht. Ik beschouw deze prijs als een mooie blijk van erkenning’, reageerde De Baat junior, beroepschauffeur bij Van der Mark Transport.

Snelheid

De vader van de kampioen had zich niet geplaatst voor de laatste oefening, die alleen door de top-3 hoefde te worden gedaan. Op het finale-parkoers werd behendigheid gekoppeld aan veiligheid en snelheid. Op dat laatste gebied bleef De Baat zijn concurrenten voor: als enige legde hij het complete parkoers binnen de toegestane vijftien minuten af.

Het NK maakte onderdeel uit van de TVM Awards, het veiligheidsprogramma dat moet zorgen voor meer bewustwording van veilig rijgedrag onder alle weggebruikers. Uit handen van Michel Verwoest, ceo van TVM verzekeringen, ontving De Baat de award als beloning voor zijn veilige optreden.

Ridder

De TVM Award Ridder 2021 werd uitgereikt aan Remco Kompier uit Nieuwegein. De vrachtwagenchauffeur van transportbedrijf Van der Wal uit Utrecht redde in maart een slachtoffer uit een auto die na een ongeval op de A28 te water was geraakt.