Dat maakt de Nederlandse importeur van het merk, het in Arnhem gevestigde BMC Truck & Bus, bekend.

BMC, dat staat voor British Motor Corporation, is een Turkse bus- en vrachtwagenfabrikant met zijn wortels in VK. Het Engelse bedrijf bestaat echter al enige tijd niet meer, waarna de in de jaren zestig geopende Turkse tak de naam heeft behouden.

Modellen

BMC heeft in Turkije naar eigen zeggen een productiecapaciteit van 19.000 voertuigen per jaar. De marktintroductie in Nederland en België omvat in eerste instantie drie modellen: een 4×2-trekker, een 8×4-kipper en een 8×4-truck voor de bouw.

BMC is met de uitbreiding op de Nederlandse markt zijn landgenoot Ford Trucks te snel af. Ford is sinds maart van dit jaar actief in België, maar heeft de stap naar ons land nog niet gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement