Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de algemeenverbindendverklaring woensdag gepubliceerd in de Staatscourant. De bekrachtiging van de cao-tekst is de laatste stap op weg naar de invoering van de nieuwe overeenkomst. De branche zat sinds 1 januari van dit jaar zonder cao.

Pieter Kievit, hoofdonderhandelaar namens TLN noemt het ‘hartstikke goed’ dat alle bedrijven in de sector gebonden zijn aan de cao-bepalingen. ‘Het voorziet in een gelijk speelveld en voorkomt dat er concurrentie op arbeidsvoorwaarden plaatsvindt.’

De nieuwe cao loopt van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022 en omvat onder meer loonstijgingen van in totaal 6,75%. Ook zijn er afspraken gemaakt over eerder stoppen met werken en het gebruik van standairco’s en -kachels. De afspraken gelden voor ongeveer 150.000 medewerkers in het beroepsgoederenvervoer, waarvan 90.000 chauffeurs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement