Van den Bosch heeft per 4 oktober alle aandelen van TCS Trans overgenomen. Het Spaanse bedrijf heeft het vervoer van droge bulk voor de petrochemische industrie als kernactiviteit en is vooral actief in Spanje en Italië. Die activiteiten worden onder huidige naam voortgezet vanuit de huidige vestiging in Barcelona.

TCS telt veertig medewerkers en heeft de beschikking over een wagenpark van dertig trucks, ruim 300 containers en 100 trailers. Twee derde van de vloot betreft silodrukcontainers voor het transport van chemische grondstoffen die onder druk gelost moeten worden.

Toenemende vraag

Volgens ceo Rico Daandels van Van den Bosch neemt in Spanje de vraag naar intermodaal bulktransport toe. ‘Dankzij de overname zijn we nu ook fysiek aanwezig en bundelen we onze krachten.’

Van den Bosch uit Erp is gespecialiseerd transport van vloeibare en droge bulkgoederen voor de levensmiddelen- en chemische industrie. Met de overname van TCS Trans telt Van den Bosch elf vestigingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding