Familiebedrijf Coral Transports & Stocks is gespecialiseerd in het behandelen, opslaan en vervoeren van chemische goederen en gevaarlijke stoffen. Behalve het wegtransport, gaat het ook om internationale zee- en luchtvaart. Het bedrijf heeft vestigingen in Barcelona, Madrid en in Gran Canaria.

Coral noteerde in 2020 een omzet van 27 miljoen euro. Het bedrijf beschikt over ruim 55.000 vierkante meter aan warehouses en een vloot van 130 voertuigen, die overigens niet in eigendom zijn. Er werken 164 mensen. Met de koop krijgt H.Essers ook toegang tot het logistieke distributienetwerk Iberteam.

Chemielogistiek

Volgens Gert Bervoets, ceo van H.Essers, is Spanje een speerpunt in de internationale expansie van het concern. ‘Er is veel potentieel om onze oplossingen voor chemielogistiek verder uit te bouwen’, zegt hij. ‘Dankzij de overname verwerven we bijkomende middelen en magazijnruimte en krijgen we toegang tot een nieuw internationaal netwerk.’

Bervoets verwacht transporten van en naar Spanje en de rest van Europa met de overname verder te kunnen optimaliseren. ‘Zo zullen we bijvoorbeeld via een treinverbinding het Spaanse transportnetwerk van Coral aansluiten op het Belgische. Ook de overseas-oplossingen zijn een troef voor onze klanten.’

Uitbreiding

H.Essers is actief in de logistiek voor sectoren als chemie, pharma, infra en parts. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding door zowel autonome groei als strategische overnames.

In 2020 boekte H.Essers een omzet van 797 miljoen euro. Het bedrijf telt momenteel 1,3 miljoen vierkante metermagazijnruimte, een vloot van onder meer 1.440 trekkers en 3.816 trailers. Bij het bedrijf werken 6.960 mensen verdeeld over 85 vestigingen in 19 landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement