De investering is onderdeel van een investeringsprogranmma voor 2021 en 2022, waarvoor het concern 700 miljoen euro heeft opgehaald bij een groep banken, waaronder Citibank en ING Bank.

Girteka meldt dat 145 miljoen is geoormerkt voor de aankoop van ‘een niet bekendgemaakt aantal van de nieuwste trucks en trailers van fabrikanten als DAF en Schmitz Cargobull’. Volgens Girteka hebben deze fabrikanten ook een belangrijke rol gespeeld bij de deal met de banken door voldoende productiecapaciteit toe te zeggen.

Groei

Girteka zag in 2020 de omzet stijgen naar bijna een miljard euro en de winst ruim verdubbelen, tot 23 miljoen euro. Eind 2020 had het concern 8.000 vrachtwagens in gebruik, samen goed voor 820.000 FTL ladingen per jaar.

Om verdere groei te maken werkt Girteka al langere tijd aan een structuurverandering. Zo wil het concern voor het einde van dit jaar het management van de Girteka-transportbedrijven overhevelen naar de holding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding