Langdon is actief in geconditioneerd transport binnen het VK en is verder een grote speler in de import en export van verse en diepgevroren levensmiddelen. Het bedrijf, dat sinds 2004 eigendom was van Nagel Groep, noteerde in 2020 een omzet van 164 miljoen euro. Langdon telt 1.400 medewerkers op acht locaties in het VK.

Stef en Nagel hebben distributieafspraken gemaakt waardoor Nagel gebruik kan blijven maken van het netwerk van Langdon Group voor zijn activiteiten in het VK. In ruil daarvoor houden klanten van Langdon toegang tot het netwerk van Nagel in Duitsland, Centraal en Noord-Europa. Stef beschikt zelf over dekking in Zuid- en West-Europese landen.

Europees netwerk

Met de overname van Langdon breidt de Stef Groep haar activiteiten op de Europese markt verder uit. De Franse logistieke dienstverlener spreekt van een ‘belangrijke strategische stap in de opbouw van zijn Europese netwerk’. Aan het begin van dit jaar trok Stef al de portemonnee voor de overname van de Belgische, Italiaanse en Nederlandse activiteiten van Nagel Groep.

Stef is naar eigen zeggen Europees marktleider in geconditioneerd vervoer.  De Franse dienstverlener zag zijn omzet vorig jaar dalen naar 3,15 miljard euro (-8,6%). De nettowinst kwam uit op 72,8 miljoen euro (-27,5%). In de eerste helft van 2021 veerde de omzet van het concern op (+10%), maar de resultaten lagen nog altijd onder het niveau van voor corona.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingswaakhond. Stef en Nagel hebben geen financiële details over de deal bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding