Dat blijkt op het recent afgesloten Deutschen LogistikKongress. Ter vergelijking: het gemiddelde maandloon van een vrachtwagenchauffeur in Duitsland ligt op 2.623 euro, terwijl een beginnende rijder in Nederland op zo’n 2100 euro kan rekenen.

Overigens zijn het niet alleen chauffeurs die forse lonen kunnen toucheren in het Verenigd Koninkrijk. Ervaren douaniers zijn nauwelijks te vinden in het land en kunnen aan de top inclusief een aparte bonus rond de 10.000 pond per maand verdienen. Dat komt neer op zo’n 12.000 euro.

Sinds de brexit is de Britse overheid naarstig op zoek naar voldoende douanepersoneel. Daarvan er duizenden nodig zijn voor het bewaken van de nieuwe douane-grenzen met de EU.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding