Absoluut luxeloos en spartaans truckershotel troeft Hilton af

Zen in de container

Een hotelkamertje van net 7 vierkante meter, met een bed en pal daarnaast de wc, zonder wandje ertussen. Het zal de meeste reizigers niet aanspreken. Maar onder avonturiers die een minimalistische, spartaanse chauffeurs­accommodatie wél weten te waarderen, blijkt het truckers­hotel Roatel, dat vier kamers in een zeecontainer weet te persen, een regelrechte hit.

Het Roatel ligt bij de Duitse plaat Löningen, over de grens bij Emmen. Het bedrijf kwam op het idee voor een hotel door de komst van het Mobiliteitspakket, dat chauffeurs niet meer toestaat om de verplichte 45-uurs rust door te brengen in de cabine. Die uit hun cabine verbannen truckers zouden vast wel oren hebben naar een goedkope kamer langs de snelweg, was de gedachte.

Ongecompliceerd

Maar het Roatel-concept van piepkleine hotelkamertjes in een zeecontainer spreekt ook een heel andere doelgroep aan, zo valt te lezen in de recensies op boekingsplatform Booking.com. ‘Een briljant concept met een focus op alleen het meest noodzakelijke’, schrijft een zekere Alain. ‘Voor iedereen die ongecompliceerd wil overnachten, is dit de perfecte oplossing’, schrijft de Duitse Peter, die de parkeergelegenheid voor de deur bovendien als belangrijk pluspunt ervaart. Roatel blijkt een schot in de roos voor hotelgasten met een onopgesmukte levensinstelling.

Toch is er ook kritiek, lezen we in de recensies. Zo zijn er alleen kamers met een eenpersoonsbed beschikbaar, waardoor stelletjes twee kamers zouden moeten boeken. Ook het gebrek aan een stoel of tafel valt sommige recensenten tegen. Al met al scoort het minimalistische truckershotel gemiddeld een puike 8,4. Daarmee schaart het Roatel zich op de lijsten van Booking.com precies tussen het Amsterdamse Hilton Hotel (8,2) en het Noordwijkse Huis ter Duin (8,6) in.

Een overnachting in het Roatel kost vijf tientjes per nacht. Het jonge bedrijf is van plan om op termijn zeshonderd hotels door heel Duitsland te openen. Daarvoor kijkt Roatel naar locaties van onder meer de exploitant van hotels en tankstations Tank&Rast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Absoluut luxeloos en spartaans truckershotel troeft Hilton af | NT

Absoluut luxeloos en spartaans truckershotel troeft Hilton af

Zen in de container

Een hotelkamertje van net 7 vierkante meter, met een bed en pal daarnaast de wc, zonder wandje ertussen. Het zal de meeste reizigers niet aanspreken. Maar onder avonturiers die een minimalistische, spartaanse chauffeurs­accommodatie wél weten te waarderen, blijkt het truckers­hotel Roatel, dat vier kamers in een zeecontainer weet te persen, een regelrechte hit.

Het Roatel ligt bij de Duitse plaat Löningen, over de grens bij Emmen. Het bedrijf kwam op het idee voor een hotel door de komst van het Mobiliteitspakket, dat chauffeurs niet meer toestaat om de verplichte 45-uurs rust door te brengen in de cabine. Die uit hun cabine verbannen truckers zouden vast wel oren hebben naar een goedkope kamer langs de snelweg, was de gedachte.

Ongecompliceerd

Maar het Roatel-concept van piepkleine hotelkamertjes in een zeecontainer spreekt ook een heel andere doelgroep aan, zo valt te lezen in de recensies op boekingsplatform Booking.com. ‘Een briljant concept met een focus op alleen het meest noodzakelijke’, schrijft een zekere Alain. ‘Voor iedereen die ongecompliceerd wil overnachten, is dit de perfecte oplossing’, schrijft de Duitse Peter, die de parkeergelegenheid voor de deur bovendien als belangrijk pluspunt ervaart. Roatel blijkt een schot in de roos voor hotelgasten met een onopgesmukte levensinstelling.

Toch is er ook kritiek, lezen we in de recensies. Zo zijn er alleen kamers met een eenpersoonsbed beschikbaar, waardoor stelletjes twee kamers zouden moeten boeken. Ook het gebrek aan een stoel of tafel valt sommige recensenten tegen. Al met al scoort het minimalistische truckershotel gemiddeld een puike 8,4. Daarmee schaart het Roatel zich op de lijsten van Booking.com precies tussen het Amsterdamse Hilton Hotel (8,2) en het Noordwijkse Huis ter Duin (8,6) in.

Een overnachting in het Roatel kost vijf tientjes per nacht. Het jonge bedrijf is van plan om op termijn zeshonderd hotels door heel Duitsland te openen. Daarvoor kijkt Roatel naar locaties van onder meer de exploitant van hotels en tankstations Tank&Rast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement