Innocent wil de logistiek rondom zijn nieuwe fabriek in de Rotterdamse haven, Blender genoemd, emissievrij uitvoeren. Belangrijk onderdeel van de logistieke keten is de aanvoer van het sinaasappelsap, waarvoor de elektrische vrachtwagens nu worden ingezet.

Het vervoer vindt plaats met omgebouwde DAF CF’s van Emoss uit Oosterhout. De lichtgewicht tankertrailers zijn gebouwd door het Franse Magyar en de snelladers zijn geleverd door Eco-tap.

Mix

‘Met onze logistieke partners hebben we gezocht naar een optimale mix tussen batterijpakket, snelladen tijdens het lossen van de sinaasappelsap en nuttig laadvermogen. Deze ontwikkeling is voor ons een belangrijke stap in het verduurzamen van onze totale supply chain’, vertelt Andy Joynson van Innocent.

Zero-emissiespecialist Breytner en transportbedrijf H.N. Post & Zonen namen in mei van dit jaar hun eerste 50 tons batterij-elektrische vrachtwagen in gebruik. De grote trekker, met een actieradius van 150 kilometer, wordt onder meer ingezet bij de bevoorrading van de supermarkten van Plus in Rotterdam, het vervoer van bestratingsmaterialen van fabrikant Struyk Verwo Infra voor de gemeente Rotterdam en containervervoer in de Rotterdamse haven.

Subsidie

Innocent voert deze logistieke en duurzame ontwikkeling uit binnen de kaders van het project ‘Empowering Zero Emission Supply Chains’ dat mede gefinancierd wordt vanuit de subsidie Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties 3 in transport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement