De onbeperkte cabotage kent een maximum duur van veertien dagen, waarbij de eerste dag ingaat vanaf het moment van beladen binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk. De verruiming geldt voor een periode van zes maanden tot 30 april 2022.

In een brief meldt het ministerie van transport dat vervoerders uit alle landen welkom zijn om in Groot-Brittannië ritten uit te voeren, ongeacht of ze zich in de EU bevinden, of vallen onder een ECMT- of bilaterale vergunningsregeling. Eerder verwachtte de regering in Londen nog dat de nieuwe regels rond de kerst in zouden gaan.

De wijziging wordt doorgevoerd om de doorstroom van goederen te verbeteren en de flexibiliteit in de leveringsketen te vergroten.

Lees ook: Britten staan ongelimiteerde cabotage toe om truckergebrek

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement