In de maanden juli, augustus en september noteerde Waberer`s een omzet van 147,8 miljoen euro. Dat is bijna 8% hoger dan een jaar eerder. Ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar betekent dat een lichte vertraging (-1,4%), die het Hongaarse concern toeschrijft aan verminderde productie in de industrie.

Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 6,6 miljoen euro, tegen 1,2 miljoen euro in het derde kwartaal van 2020. Ook voor het resultaat geldt dat de cijfers in het derde kwartaal iets lager lagen dan in het tweede (-14%).

Internationaal vervoer

Het internationale vervoer vormt op dit moment een belangrijke pijler onder de kwartaalcijfers van Waberer’s. De omzet van deze divisie steeg ten opzichte van een jaar eerder met 13,8%, naar 86,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat bedroeg 1,4 miljoen, tegen een negatief resultaat van 5,3 miljoen euro in het derde kwartaal van 2020.

In de regionale contractlogistiek bleef de omzet ten opzichte van 2020 vrijwel gelijk op 44,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde met 28% naar 3 miljoen euro.

De Waberer’s-directie ziet in de cijfers bevestiging dat de strategiewijziging van vorig jaar goed uitpakt. Sindsdien zet het bedrijf in op vaste trade lanes en contractlogistiek, en wil het zich verder terugtrekken uit het spotvervoer.

Na jaren van verlies kwam het concern in het vierde kwartaal van vorig jaar uit op een resultaat van precies 0 euro. Sindsdien heeft de Hongaarse transportreus geen roodgekleurde kwartaalrapporten meer hoeven inleveren.

Afgeslankt

Door de nieuwe strategie zijn het personeelsbestand en wagenpark verder flink afgeslankt. Er werken nu 5.772 mensen bij Waberer’s, ruim 10% minder dan een jaar geleden. Het wagenpark telt 2.768 trucks. Enkele jaren geleden waren dat er nog 4.500.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement