Truckersrestaurants uitgezonderd van qr-code en vroege sluiting

Coronamaatregelen

De vervroegde sluitingstijd voor de horeca geldt niet voor wegrestaurants. Ook hoeven truckers geen coronatoegangsbewijs te tonen.

Vrijdag kondigde het demissionaire kabinet strengere coronamaatregelen aan voor de horeca. De vervroegde sluiting om 20 uur vanaf afgelopen zaterdag geldt echter niet voor de ‘wegverzorgende horeca’, zo meldt Koninklijke Horeca Nederland op zijn website.

Ook het vragen om een coronatoegangsbewijs, de inmiddels bekende qr-code, is niet verplicht. Die uitzondering geldt voor alle verzorgingsplaatsen langs de hoofdwegen, zoals wegrestaurants en tankstations, blijkt uit de lijst met maatregelen die de Rijksoverheid heeft gepubliceerd.

Alleen beroepschauffeurs

TLN heeft maandagmiddag van het ministerie vernomen dat de uitzondering op de sluitingstijd ook geldt voor wegrestaurants die liggen aan het onderliggende wegennet. Wel moeten gasten hier een qr-code kunnen tonen.

Voor alle wegrestaurants geldt dat na 20 uur alleen nog beroepschauffeurs welkom zijn. Andere gasten moeten het restaurant dan verlaten. De brancheorganisatie is blij dat chauffeurs ook na achten nog van een maaltijd kunnen genieten, zegt de TLN-woordvoerder.

Ook op sociale media wordt opgetogen gereageerd op de uitzonderingen. ‘Na weken, maanden, anderhalf jaar lobbyen hebben we het voor elkaar’, staat te lezen in een facebookbericht dat een aantal wegrestaurants heeft gedeeld. ‘Gerechtigheid voor de beroepschauffeurs!’

Onbegrip

De horecasluitingen tijdens vorige lockdowns leidden tot onbegrip bij truckers. Een jaar geleden deed toenmalig minister Van Nieuwenhuizen daarom een oproep aan de gesloten wegrestaurants om wel afhaalmaaltijden aan te blijven bieden. Vakbond CNV startte daarop een petitie om de restaurants weer te openen voor beroepschauffeurs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Truckersrestaurants uitgezonderd van qr-code en vroege sluiting | NT

Truckersrestaurants uitgezonderd van qr-code en vroege sluiting

Coronamaatregelen

De vervroegde sluitingstijd voor de horeca geldt niet voor wegrestaurants. Ook hoeven truckers geen coronatoegangsbewijs te tonen.

Vrijdag kondigde het demissionaire kabinet strengere coronamaatregelen aan voor de horeca. De vervroegde sluiting om 20 uur vanaf afgelopen zaterdag geldt echter niet voor de ‘wegverzorgende horeca’, zo meldt Koninklijke Horeca Nederland op zijn website.

Ook het vragen om een coronatoegangsbewijs, de inmiddels bekende qr-code, is niet verplicht. Die uitzondering geldt voor alle verzorgingsplaatsen langs de hoofdwegen, zoals wegrestaurants en tankstations, blijkt uit de lijst met maatregelen die de Rijksoverheid heeft gepubliceerd.

Alleen beroepschauffeurs

TLN heeft maandagmiddag van het ministerie vernomen dat de uitzondering op de sluitingstijd ook geldt voor wegrestaurants die liggen aan het onderliggende wegennet. Wel moeten gasten hier een qr-code kunnen tonen.

Voor alle wegrestaurants geldt dat na 20 uur alleen nog beroepschauffeurs welkom zijn. Andere gasten moeten het restaurant dan verlaten. De brancheorganisatie is blij dat chauffeurs ook na achten nog van een maaltijd kunnen genieten, zegt de TLN-woordvoerder.

Ook op sociale media wordt opgetogen gereageerd op de uitzonderingen. ‘Na weken, maanden, anderhalf jaar lobbyen hebben we het voor elkaar’, staat te lezen in een facebookbericht dat een aantal wegrestaurants heeft gedeeld. ‘Gerechtigheid voor de beroepschauffeurs!’

Onbegrip

De horecasluitingen tijdens vorige lockdowns leidden tot onbegrip bij truckers. Een jaar geleden deed toenmalig minister Van Nieuwenhuizen daarom een oproep aan de gesloten wegrestaurants om wel afhaalmaaltijden aan te blijven bieden. Vakbond CNV startte daarop een petitie om de restaurants weer te openen voor beroepschauffeurs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement