Iveco meldt de eerste 216 CNG-trucks inmiddels te hebben geleverd. Midden volgend jaar komen daar nog eens 848 vrachtwagens bij. De voertuigen beschikken over een CNG-tank van 1.052 liter, waarmee ze volgens Iveco een actieradius hebben van 620 kilometer.

Volgens Gerrit Marx, ceo van Iveco, zijn verbrandingsmotoren die lopen op hernieuwbare brandstoffen ‘de enige rendabele en op dit moment beschikbare oplossing voor emissiereductie’.

CO2-uitstoot

‘Laten we niet vergeten dat een CNG-truck die loopt op biomethaan de CO2-uitstoot vermindert met 95%’, vervolgt hij. Marx gaat bij die rekensom uit van een well-to-wheel aanpak, waarbij de uitstoot tijdens de productie en het transport van de brandstof ook worden meegerekend.

CNG staat voor compressed natural gas, of samengeperst aardgas. In tegenstelling tot LNG, is CNG geen vloeistof maar gasvormig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement