De Wine and Spirit Trade Association (WSTA) heeft daarover een brandbrief geschreven aan transportminister Grant Shapps. Volgens de WSTA hebben 49 drankbedrijven waaronder Moët Hennessy, Laurent-Perrier en Pernod Ricard de brief ondertekend. ‘Er is toenemende zorg onder onze leden dat snelle actie moet worden ondernomen, anders wordt de leveringschaos groter’, aldus de voorzitter van de WSTA. Er zijn volgens hem al grote vertragingen te zien, met hoge kosten, waardoor het aanbod voor consumenten wordt beperkt.

Het Verenigd Koninkrijk worstelt al langer met tekorten aan truckers, waardoor bijvoorbeeld pompstations niet bevoorraad konden worden en winkels met lege schappen te kampen hadden. De Britse overheid heeft verschillende maatregelen genomen, waaronder werkvergunningen voor duizenden buitenlandse vrachtwagenchauffeurs. De overheid zegt zich geen zorgen te maken over een gebrek aan alcohol in de feestdagenperiode.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement