‘Vanaf nu zijn we onafhankelijk’, schreef Daimler Truck in een tweet. Het bedrijf telt meer dan 100.000 werknemers en is een van de grootste fabrikanten van vrachtwagens en bussen ter wereld. Door zelfstandig verder te gaan moet onder meer de winstgevendheid worden vergroot. De truckdivisie was vorig jaar goed voor een omzet van circa 35 miljard euro.

De aandeelhouders van Daimler stemden begin oktober in met de afsplitsing. Zij krijgen aandelen in het nieuwe bedrijf. Daimler behoudt een belang van 35 procent in de vrachtwagenbouwer. Het voormalige moederconcern zal dan begin februari worden omgedoopt tot Mercedes-Benz.

Volkswagen stootte in 2019 zijn truck- en bussendivisie met merken als MAN en Scania al af in een apart beursgenoteerd bedrijf met de naam Traton. Traton is ook aan de Duitse beurs genoteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement