Zowel moederbedrijf Eijgenhuijsen Exploitatie als dochteronderneming Eijgenhuijzen Precisievervoer zijn in de deal inbegrepen. Ejgenhuijsen omschrijft zichzelf als een ‘toonaangevende speler op het gebied van apparatentransport’.

Canon Nederland besteedde bijvoorbeld de logistiek van printers en andere computerrandapparatuur uit aan het bedrijf uit de Achterhoek, dat zich ook trots ‘hofleverancier’ noemt. Eijgenhuijsen bedient naar eigen zeggen ‘onder meer de office en grafische industrie, de medische sector, ICT, horeca en retail’.

Elanders, dat zijn hoofdkantoor heeft in Mölndal, onder de rook van Göteborg, integreert Eijgenhuijsen in LGI Netherlands. Dat is de Nederlandse tak van LGI Logistics, een Duits logistiek bedrijf dat in 2016 al in handen kwam van de ambitieuze Zweden.

Vestigingen

Elanders is in Nederland sinds heel kort ook actief via het bedrijf Bergen Logistics, een Amerikaans bedrijf dat vorige maand nog definitief in handen kwam van de Zweden. Elanders heeft in nog tal van andere landen in de wereld vertegenwoordigingen, waaronder in China, Singapore, India en Brazilië.

Dankzij de aankoop van Eijgenhuijsen stelt Elanders nu in staat te zijn ‘unieke oplossingen te bieden voor speciaal transport en voor installatie en reparatie van geavanceerde technische apparatuur’.

Volgens Eijgenhuijsen sluiten de eigen activiteiten ‘goed aan bij die van LGI Netherlands’ en kan de overname de nieuwe eigenaars helpen om kansen te pakken ‘voor verdere groei in onder meer industrie, elektronica en healthcare & life science’. LGI heeft in Nederland drie grote warehouses in Rotterdam, Dordrecht en Amsterdam waarvandaan Europese bestemmingen worden beleverd en een kantoor in Nieuw-Vennep (vlak bij Schiphol) voor de afhandeling van luchtvracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement