Net als bij de megaorder van het afgelopen najaar gaat het om 44 tons Volvo FM-trucks. De voertuigen krijgen een actieradius van 300 kilometer.

Om de oplaadmogelijkheden te vergroten, kunnen de trucks ‘s nachts op de depots laden via wisselstroom en ook onderweg snelladen bij een gelijkstroom-snellader. Door onderweg bij te laden bij een snellader, verwacht DFDS per dag tot 500 kilometer te kunnen rijden.

Inzetbaar

De bestelling van 100 e-trucks in oktober was de grootste voor Volvo tot nu toe. Die trucks moeten in het vierde kwartaal van 2022 inzetbaar zijn. De nu bestelde voertuigen volgen in het eerste kwartaal van 2023, verwacht DFDS.

Volvo startte in 2019 met de serieproductie van elektrische vrachtwagens en heeft als doel gesteld dat in 2030 de helft van de verkochte vrachtauto’s een elektrische aandrijving heeft.

DFDS levert veer- en transportdiensten in en rond Europa. De jaaromzet van het concern bedraagt ruim 2,5 miljard euro. De logistieke divisie van het concern noteerde in 2020 een omzet van 680 miljoen euro (-0,9%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement