De vrachtwagen vertrok ’s nachts vanaf een spoorterminal in Tucson in de staat Arizona en reed een route van ongeveer 130 kilometer naar een distributiecentrum in Phoenix. Gedurende de complete rit was er geen mens aan boord en was er ook geen menselijk ingrijpen nodig, meldt TuSimple.

De technologie kon de complete rit tot een goed einde brengen, waarbij de truck volgens het bedrijf zich netjes aan alle verkeersregels hield en ‘op natuurlijke wijze’ reageerde op andere verkeersdeelnemers.

De chauffeurloze vrachtwagen was sowieso niet alleen op de weg, want er was een wagen vooruit gestuurd om te checken of er geen onverwachte obstakels konden opduiken, terwijl achter de truck ook iemand reed die in geval van nood kon ingrijpen. Ook de politie hield met diverse auto’s een oogje in het zeil.

De rit vond eerder deze maand plaats, maar TuSimple heeft er nu ruchtbaarheid aan gegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement