Het gaat om een premie van 2.500 euro. Het transportbedrijf uit het Overijsselse Rijssen maakt op zijn website melding van de tekenbonus bij vacatures voor ‘chauffeur meerdaagse routes’, ‘chauffeur bakwagen’ en ‘rangeer- en pendelchauffeur’.

Familiebedrijf Brinks Transport telt 260 medewerkers en is gespecialiseerd in leveringen aan particulieren van onder meer keukens en badkamers. Verder is het bedrijf actief in het stukgoedvervoer en palletladingen. Ook heeft Brinks warehouseactiviteiten en een verhuistak.

Chauffeurstekort

Het aantal onvervulde chauffeursvacatures in Nederland liep vorig jaar op naar ruim 10.000. De krapte wordt in de eerste plaats veroorzaakt door het groeiende aantal vacatures. Het aantal chauffeurs neemt ook toe, maar niet voldoende om te kunnen voldoen aan de vraag naar nieuw personeel bij transporteurs.

De tekenbonus lijkt in Nederland een nieuw fenomeen, maar wordt in het buitenland al langer toegepast. Onder meer in het VK en de VS proberen bedrijven al langer met forse premies nieuwe truckers aan zich te binden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement