Nikola trekt miljardenclaim tegen Tesla in

Patentenstrijd

Elektrische vrachtautobouwer Nikola zet een claim van 2 miljard dollar tegen concurrent Tesla niet door. Nikola beschuldigde het bedrijf van Elon Musk sinds 2018 van het kopiëren van patenten, onder meer van het ontwerp van een voorruit en een zijdeur. Een tegenclaim van Tesla tegen Nikola is ook van de baan.

Het is niet duidelijk of de twee partijen tot een schikking zijn gekomen. Er zijn verder geen details bekend.

Nikola-oprichter Trevor Milton is zelf bezig met het aanvechten van beschuldigingen van misleiding in een andere zaak. De voormalig topman zou investeerders verkeerd hebben ingelicht over de toekomstperspectieven van Nikola. Daardoor liep de aanklacht tegen Tesla vertraging op. Tesla heeft de beschuldigingen overigens altijd ontkend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nikola trekt miljardenclaim tegen Tesla in | NT

Nikola trekt miljardenclaim tegen Tesla in

Patentenstrijd

Elektrische vrachtautobouwer Nikola zet een claim van 2 miljard dollar tegen concurrent Tesla niet door. Nikola beschuldigde het bedrijf van Elon Musk sinds 2018 van het kopiëren van patenten, onder meer van het ontwerp van een voorruit en een zijdeur. Een tegenclaim van Tesla tegen Nikola is ook van de baan.

Het is niet duidelijk of de twee partijen tot een schikking zijn gekomen. Er zijn verder geen details bekend.

Nikola-oprichter Trevor Milton is zelf bezig met het aanvechten van beschuldigingen van misleiding in een andere zaak. De voormalig topman zou investeerders verkeerd hebben ingelicht over de toekomstperspectieven van Nikola. Daardoor liep de aanklacht tegen Tesla vertraging op. Tesla heeft de beschuldigingen overigens altijd ontkend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement