Dat bleek donderdag tijdens een korte inleidende zitting in de rechtbank in Rotterdam. Daar werd het voorarrest verlengd van de vrachtwagenchauffeur uit Melissant, die de afgelopen periode is onderzocht in het Pieter baan Centrum. Voorlopig wordt trucker Willem M. (46) verdacht van doodslag. Later deze maand beslist justitie of er ook sprake is van voorbedachte rade en daarmee van moord. Het onderzoek is inmiddels afgerond, zo liet het OM weten.

Beelden

De advocaat van M. noemde de aanrijding bij een eerdere zitting een ‘noodlottig ongeval’. De advocaat van de familie van De Korte concludeert na het zien van de beelden van het ongeval, geregistreerd door verkeerscamera’s, dat er wel degelijk sprake is van opzet.

De verdachte trucker is betrokken geweest bij twee eerdere ongevallen in 2015 en 2020. Bij het eerste incident was ook een motoragent het slachtoffer, die raakte door de aanrijding zijn arm kwijt. M. kreeg toen een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf. Vorig jaar was de vrachtwagenchauffeur betrokken bij een ongeluk waarbij een 79-jarige vrouw overleed. Uit onderzoek bleek destijds dat de verdachte geen schuld had aan de dood van de vrouw. De zaak werd geseponeerd.

De zitting werd bijgewoond door een aantal collega’s en familieleden van de overleden agent. De verdachte zelf was niet aanwezig. De zaak is nu aangehouden tot 5 april. De inhoudelijke behandeling vindt op zijn vroegst pas in september plaats.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement