Langdon was eigendom van Nagel Groep en geldt in het VK als een grote speler in de import en export van verse en diepgevroren levensmiddelen. Het bedrijf verwerkt bijna 2,7 miljoen pallets per jaar, goed voor een omzet van 164 miljoen euro in 2020. Het bedrijf heeft in het VK acht vestigingen en telt 1.400 medewerkers.

Sinds de overname is Stef actief in achter Europese landen. Eerder trok de Franse koelvervoerder al de portemonnee voor de overname van de Belgische, Italiaanse en Nederlandse activiteiten van Nagel Groep.

Strategische stap

Stef ziet de koop als een ‘belangrijke strategische stap in de opbouw van zijn Europese netwerk’. Tegelijkertijd probeert Nagel zijn middelen meer te concentreren in de Europese activiteiten.

Stef en Nagel hebben distributieafspraken gemaakt waardoor Nagel gebruik kan blijven maken van het netwerk van Langdon Group voor zijn activiteiten in het VK. In ruil daarvoor houden klanten van Langdon toegang tot het netwerk van Nagel in Duitsland, Centraal en Noord-Europa.

Stef Group is een grote speler in het geconditioneerde vervoer van levensmiddelen. Het bedrijf heeft 19.000 werknemers en 250 vestigingen in acht Europese landen. De omzet bedroeg in 2020 3,1 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement