De Duitse overheid diende de benodigde documenten begin deze maand in bij de Europese economische commissie van de Verenigde Naties (UNECE).

Duitsland was een van de grote Europese landen die het eCMR nog niet hadden geratificeerd. Afgelopen september besloot de Bondsraad in Berlijn toe te willen treden tot de groep landen die met het protocol werken.

Benelux

Net als landen zoals Frankrijk, Spanje en Polen heeft Nederland het eCMR al eerder erkend. In de Benelux loopt sinds 2018 een proefproject dat ook grensoverschrijdende transporten met de elektronische vrachtbrieven mogelijk maakt.

Onder meer Oostenrijk en Italië zijn ook nog niet overgegaan tot erkenning van de digitale vrachtbrief. De verwachting is dat de Duitse toetreding andere grote landen aanzet om het protocol ook te ratificeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement